|
היו זמנים בצל המאבק בצמרת הטבלה, שניים מגדולי השחקנים של חיפה, ברוך ממן ורפי אוסמו, מעלים זכרונות מהעבר ומנתחים את ההווה הירוק. מכבי חיפה והפועל ת"א סיימו השבוע ב-2:2 והשאירו את מאבק האליפות פתוח. בצל התחרות על צלחת האליפות בין הירוקים לאדומים, נפגשו שניים מגדולי שחקני מכבי חיפה בכל ההיסטוריה, ברוך ממן ורפי אוסמו, והתרפקו על רגעי העבר, נזכרו במחדל ב-1986, אז גנב גילי לנדאו את האליפות בנבדל, וגם ניתחו את מכבי חיפה של ההווה.
"המשחק מול הפועל תל אביב ב-1986 יישאר תמיד ככתם עבורנו", אמר ברוך ממן הגדול, "לא האמנו שהפסדנו את האליפות בגלל שער לא חוקי שלא נפסל בטענת נבדל. אני זוכר שיותר מעשרת אלפים מאוהדי מכבי חיפה הגיעו לכיכר העירייה בחיפה והפגינו נגד השערורייה, אנחנו השחקנים הגענו לתמוך בהם, אני זוכר את האירוע כאילו קרה רק אתמול". ממן המשיך וסיפר על התקופה הישנה במכבי חיפה: "חוץ מציון מרילי וזאהי ארמלי, כולם היו שחקני בית במועדון. היינו מאוד קרובים אחד לשני. אגב, מכבי חיפה של אז הייתה קבוצה של שכונות ולמעשה הכרנו את כל האוהדים ששיחקנו בשבילהם. אם היינו מפסידים לא היה לנו פרצוף לצאת לשכונה לבלות מרוב שהתביישנו". "המטרה תמיד הייתה לנצח את הפועל חיפה", מתאר ממן ימים עברו במכבי חיפה, "כמו כן, אני תמיד זה שניסיתי להחדיר בחבר´ה שלא משנה מה, חייבים לנצח את התל אביביות. הכדורגל בדור שלנו בשנות ה-80 היה בתל אביב, הדור שלנו פשוט מחק את התל-אביביות והעברנו את כל ההגמוניה לחיפה". "משחקים מול הפועל ת"א תמיד היו חזקים. הפועל תמיד הייתה מייצגת את ההסתדרות ומכבי חיפה של השכונות הייתה מייצגת את הימין, אלו היו קרבות קרבות. הרצון שלנו היה תמיד לנצח את "העשירים". ממן לא שכח גם להחמיא לחברו אוסמו: "הוא היה מנהיג בהגנה. הוא לא היה הכי טכני בעולם, אבל הוא היה שחקן גדולש שובר רגליים, היו מפחדים ממנו. הוא היה מוכן להקריב את כל הגוף שלו בשביל הקבוצה ואין הרבה שחקנים כאלה". ![]() העברנו את ההגמוניה לחיפה : אוסמו וממן (צילום: רפאל קבסה) האידיליה בין השניים נמשכה כשאוסמו סיפר על ממן: "כאחד ששיחק עם ברוך ממן, הייתה לו השפעה ישירה על המשחק. אם הוא היה טוב הקבוצה הייתה מנצחת, אם לא, זה היה משפיע על כל הקבוצה.
הדבר הכי מדהים אצל ברוך זה שגם אם הוא ישחק היום כדורגל, אף אחד לא יוכל לצפות אם הוא ימני או שמאלי, הוא מסוגל לשחק ולבעוט באותה צורה בשתי הרגליים". עוד אמר אוסמו: "לנו הייתה שיטה אחת באימונים - לשבור רגליים וגם במשחקים פנימיים בתוך הקבוצה שיחקנו קשוח ואז עלינו כמו אריות למשחקים". השניים התייחסו גם למכבי חיפה של היום בעידן המוצלח של אלישע לוי. אוסמו אמר: "הקבוצה השנה רצה וגם אם היא פחות טובה, השחקנים מזיעים ונותנים את כל מה שיש להם כך שאי אפשר לבוא אליהם בטענות. אחד הדברים הכי יפים שראיתי זה שאחרי ההפסד לנתניה כל האיצטדיון עמד ומחא כפיים, זה היה מרגש, הקהל מקבל תרומה על כל שקל שהוא משלם". ממן אמר: "יש משהו חדש ויפה בחיפה בזכות אלישע וההנהלה ששינתה פאזה והלכה על צעירים. אלישע היה בחור נהדר ושחקן מצויין וחייכן בדיוק כמו היום, הוא מתאים למכבי חיפה ולסוג השחקנים שיש היום במכבי חיפה". על הקהל: "הקהל מזכיר לי את הימים של פעם, כשמשחק בית היה מפוצץ באוהדים והיית רואה ירוק בכל מקום". אוסמו סיכם: "אי אפשר להתעלם מהעובדה שהקהל של מכבי חיפה הוא השחקן ה-12. למכבי חיפה יש את הקהל הכי טוב בארץ וזה בדוק. לפעמים כשלא יוצא לי להגיע למשחקים אני רואה בטלוויזיה ומתרגש מהקהל. הקהל של מכבי חיפה נהיה מתורבת יותר, אירופאי, וגם כשלא טוב הקהל עומד מאחורי הקבוצה וזה יפה". ![]() מספר 10 האגדי - ברוך ממן (צילום: רפאל קבסה) |
![]() |
|
חזרה לראש העמוד |
הוספה למועדפים |
הפוך לדף הבית |
פורום |
צוות האתר | גלריות |
אודיו |
וידאו |
צור קשר
|