top of page

אנחנו מאמינים / עומרי אליה

תמונת הסופר/ת: Raphael KabessaRaphael Kabessa

כבר תקופה ארוכה שמכבי חיפה רואה את יריבותיה זוכות בתארים ומגיעות להישגים. מעבר לבצורת האליפויות, מכבי חיפה אפילו לא היוותה יריב בצמרת וכבר לאחר חמישה, שישה מחזורים היו בכרמל מתחילים לחשוב על העונה הבאה, למעט עונת הבכורה של בנאדו עם חזרה מרשימה שלא באמת איים על זכייתה של מכבי תל-אביב בצלחת האליפות, המטרה הפכה מלהתמודד על האליפות, לאיך להשתחל לפלייאוף העליון.

התחלה טובה. המשך פחות. בנדאו. תמונה: האתר הרישמי.


אז מה בעצם לא עובד בחיפה? איך מקבוצה דורסנית שזוללת אליפויות שקהל אוהדיה רק הולך וגודל, נותרה קבוצה שפותחת עונה גרוע ואז במקרה הטוב מצליחה ל"גנוב" את הכרטיס לאירופה דרך המקום הרביעי?, אני אנסה כאן להביא את הניתוח שלי לבעיה הגדולה של הירוקים מהכרמל. אני יודע שזה קשה, אבל תסלחו לי ותנו לי להחזיר אתכם אחורה בזמן לאותו תאריך שחור ה"15.05.2010", המשחק המקולל מול בני יהודה שכזכור הפסדנו את האליפות בדקה ה-90 זכר לאותו שער של זהבי בטדי. לאחר שהכול נגמר יעקב שחר ואלישע לוי התחילו להסיק מסקנות לגבי מה בעצם מנע מחניכם לקחת את צלחת האליפות ואחת התשובות הייתה סגל קצר מידי.

ואלו הם שמות השחקנים שעברו בחיפה במרוצת השנים האחרונה: דלה ימפולסקי, יוריצה בולייאט, בואיין שארנוב, אוראל דגני, חן עזריאל קובי מויאל עודד אלקיים מרלון דה חסוס, דניאל ססאריץ או שמעון אבוחצירא. שחקנים שפעם רק היו חולמים לענוד וללבוש את החולצה הירוקה, ונדמה שקיבלו הזדמנות שלאו דווקא הגיעה להם. שלא תטעו כל רכש ורכש שהגיע היה שחקן מוכשר עם רקורד טוב ופוטנציאל, רק שלפחות לפי דעתי הייתה בהלה וחרדה בקבוצה ומסע הרכש הוא למעשה מכונת ירייה שירתה לכל עבר ולא חיפשה לחזק את הסגל באופן נקודתי.

רכש של בהלה. שחקנים שלא הגיע להם הזדמנות. צילום: אורטל דהן זיו


העומס ברכש יצר אוירה מתוחה בחדר ההלבשה, הדלפות, והדבר החשוב ביותר לטעמי היה שחקנים היו ללא ביטחון, לאחר משחק רע אחד לאחר שפתח בהרכב השחקן היה מגלה למחרת שלמשחק הבא הוא אפילו לא ב-18 הראשונים, אם היו מחזקים נקודתית את הסגל החזק שהיה קיים, סביר להניח ששחקני הרכש היו מתחברים לקבוצה, אך במקום זאת הרכש הביא בדיוק את האפקט ההפוך והחליש את הסגל הקיים. מי שהיה הכי קרוב לפצח את החידה ששמה מכבי חיפה הוא אריק בנאדו, לאחר פיטוריו של ראובן עטר, בנאדו הבין שעל מנת שהקבוצה תרוץ צריך ללכת על תלכיד מסוים ולסמוך עליו. עמאשה, דגני וימפולסקי קיבלו הודעות על שחרורם מהקבוצה פעולה זו למעשה גרמה לזריקת ביטחון אדירה לסגל שסחפה את הקבוצה לריצה מדהימה שאומנם הסתיימה רק במקום השני אך ללא ספק לאחר הפתיחה המזעזעת לסיים במקום השני היה תסריט דמיוני.

צילום: אורטל דהן זיו


אך בסופו של דבר גם אריק בנאדו חטא איפה שקודמיו חטאו, לאחר פתיחה מדהימה באירופה (עלייה לשלב הבתים בליגה האירופית כולל ה8-0 המדהים על חזאר לנקרן, הקבוצה האזרית) וניצחון מרשים על ק"ש במחזור הפתיחה, הגיע המחזור השני שהתארחנו באצטדיון הי"א, בנאדו בצעד תמוה עשה רוטציות בהרכב מה שעלה לנו בהפסד מפתיע 3-2, ומשם ההיסטוריה חזרה על עצמה. רוטציות וסגל רחב הן לא מילים גסות, כיום בכל מועדון גדול ישנו גם סגל רחב ולא פעם משתמשים ברוטציות על מנת להפחית מהעומס משחקני ההרכב, אך שימוש לא נכון בהן עלול לגרום נזקים רציניים, חשוב ששחקנים יידעו את מעמדם בקבוצה ורק אז ניתן לעשות רוטציה,  זוהי לדעתי הבעיה מספר אחת של מכבי חיפה של השנים האחרונות. שחקנים "מנודים" שכבר נאמר להם לחפש קבוצה שבועיים לאחר מכן נמצאו בהרכב, החלפת הסגל באופן מוחלט מידי שנה, פיטוריי מאמנים בסיטונאות וחוסר אמונה בשחקני הבית של המועדון. כל הגורמים הללו לעניות דעתי גרמו לכישלון בשנים האחרונות.

ובמעבר חד לקבוצה הנוכחית של היום, שחר בחר את עמדתו בצורה חד משמעית עם פיטוריו של רוני לוי והחליט ללכת עם המנהל הספורטיבי החדש תור כריסטיאן קרלסן, שחר היה צריך לוותר על האגו שלו שכזכור רק בתחילת העונה שעברה אמר: "הרכש הכי טוב שביצענו השנה הוא שהחתמנו את רוני לוי", מולנסטיין מונה ולאחר שפתחנו את העונה בטעם מתוק בדמות ניצחון על הפועל ת"א מעט חזרנו לקרקע עם ההפסד המאכזב בסכנין.

ההחתמה הכי טובה? לא. תמונה: האתר הרישמי.


אך אם נסתכל על הפרמטרים שציינתי עד כה, בהחלט נראה שישנו תלכיד חזק וכל אחד יודע את מעמדו בקבוצה (למעט ורמוט ואלירן עטר שעדיין אנו לא יודעים איך הוא ישתלב במערך), יש יותר אמונה בשחקני הבית נטע לביא, גבא'ר עטא, שובל גוזלן, עיאד חבשי ויונתן לוי . עכשיו הוא כל מה שנשאר לנו בתור קהל האוהדים להבין שמהלך השנים נוצרו פערים גדולים שייקח זמן עד שייסגרו, ולתת להנהלה ולצוות המקצועי את השקט לעבוד, ולהמשיך להאמין שמכבי חיפה עוד תחזור לימיה היפים.

אמונה. בעיקר בצעירים. נטע לביא. צילום: האתר הרישמי.


Comments


bottom of page