מאת חי בכר | פעם זה היה אחד מהמשחקים המרתקים בליגה , היום זהו קרב תחתית שרק אחרי מסע שיכנועים ארוך ישודר בכלל בערוץ פתוח
מסתבר שהתוצאות במהלך השבוע ״ הביאו ״ את הפועל חיפה לשקוע עמוק אל תוך המקום האחרון בליגת העל. אותי זה לא מפתיע, אבל עדיין מעציב, בטח 48 שעות לדרבי החיפאי, שבעשור הקודם היה לדרבי הגדול בישראל.
רק תדמיינו, שבראשון בסמי עופר היינו זוכים לקבל דרבי שכולל את בניון, ( אבל המקור ) יעקובו, ושאר הכוכבים בירוק. שמולם היו ניצבים ״ השדים האדומים ״ ( עוד שיר עבר נוסטלגי של הקהל ) ותעלו בדימיונכם מה היתה אמורה להיות התכונה בעיר הכרמל. במקום זה נקבל דרבי תחתית, כזה שבמקרה הטוב ימלא רק חצי מתכולת האיצטדיון.
אוהדי הפועל חיפה, יהיו במיעוט, כרגיל. צילום: פייסבוק הפועל חיפה.
דבר מוזר נוסף, אפילו מכעיס והזוי, בהמשך ישיר של שרשרת ההחלטות התמוהות של המועדון האדום, היא ההחלטה לקיים טקס זיכרון במלאות 13 שנים ללכתו, של נשיא המועדון בעבר רובי שפירא ז״ ל ואני שואל את מקבלי ההחלטות במועדון, אתם רצינים? חסרים משחקים או מקומות לדאוג להעניק לרובי את הכבוד המגיע לו? כבר יותר מעשור מאז לכתו של האיש ושום גורם בעיריית חיפה לא דאג להרים את הכפפה בנושא הזה ולהנציחו כראוי.
ואין קשר בכלל להיותו איש הפועל, מכבי או ביתר אלא להכרת תודה בלבד על עשייה רבה לעיר, בעשרות מישורים. אז מה הדחף לעשות את זה דווקא בדרבי חיפאי? חלש מקצועית שיהיה מול היריבה השנואה ביותר ושלא תטעו, גם מצידו השני של המתרס. טקס במשחק הזה עשוי להיות מלווה בשריקות בוז ובשירי נאצה ( ברור לי שלא על ידי כולם ) ובכך יהווה פגיעה קשה באוהדי הקבוצה, במשפחת שפירא ובאיש עצמו.
הקהל הירוק ישלוט ביציעים, כרגיל.
לא הזכרנו את העובדה שכבר מזמן הורגלנו אליה והיא שרוב רובו של הקהל יהיה ירוק. כך איני חושב שהיה רוצה רובי לחוות את הטקס. נשאר לנו רק לקוות שמישהו בהפועל חיפה יתעשת ויפה שעה אחת קודם. אם זה יעזור אני מתנדב לשלוח את הטור הזה עד לוושינגטון הרחוקה, שם נמצא כרגע בעל המאה במועדון. מועדון שידע ימים יפה הרבה יותר, דווקא בזכות האיש ההוא.
Comments