top of page

הגאון מאלצ'ה

תמונת הסופר/ת: Raphael KabessaRaphael Kabessa

מאת רפאל קבסה | רגע לפני שננתח את המשחק, מה עוד אפשר להגיד על הזר הכי טוב שנחת בישראל בשנים האחרונות, רובן ראיוס שעושה צמד ומבקיע בבעיטה חופשית פשוט גאונית.

נצחון בדרבי, יוקרה , חיפה ירוקה, בלה בלה בלה… הכל נכון. שנייה לפני שנתעכב על היכולת של הירוקים ועל הברדק במרכז המגרש, צריך להוריד את הכובע בפני רובן ראיוס. בעונה הקודמת הגאון הספרדי נקלע לעונה קבוצתית רעה , תוסיפו לזה את פרשת רפי דהאן ועדיין קיבלתם ממנו כמות שערים מכובדת, אבל הוא לא קיבל את הסופרלטיבים שמגיעים לו. אתם יכולים להתווכח על זה, אבל רובן ראיוס הוא הזר הכי טוב כרגע בישראל ואחד הטובים שנחתו כאן. כל טאצ' שלו בכדור, תאווה לעיניים. הוא נורא מזכיר גאון מתולתל שעמד על הקווים בצד האדום הערב, זה שאי אפשר להבחין בקיומו, אבל כמה הברקות במשחק וקיבלתם תמורה מלאה לכרטיס שלכם.

נתחיל מהסוף להתחלה. בעיטה חופשית לזכות מכבי חיפה אחרי ששוער הפועל חיפה מחזיק בכדור מחוץ לרחבת ה- 16, קובי מויאל מתחנן על נפשו כדי לבעוט אבל המבט המצועף של ראיוס, מטאטא את כולם משם, הוא יודע שהכדור יכנס פנימה. אבל איך הוא נכנס פנימה, זיהוי חור אטומי בצד הימני של החומה האדומה ובקור רוח, הוא מגלגל את הכדור על 3 קמ"ש בקושי ועושה 2-0. כמה כיף זה כדורגל.

הגאון מאלצ'ה. צילום: פייסבוק מכבי חיפה.

אם אנסה להיות פחות אופטימי, הקבוצה לא נראית משהו, אפילו קצת מבולגנת. אולי זה עניין של זמן, אולי זה חיבור, אולי זה בניון ביציע, אני לא יודע. אבל בליגה שלנו כשיש את מכבי ת"א, אין זמן לחכות. אמנם 9 מ-9 בגביע הטוטו אבל הברדק במרכז המגרש חוגג. בהגנה אין שינוי מעונה קודמת, אך באמצע? לסטאנוייביץ' הפתרונים. עזרא בימין, ראיוס מאחורה, תורג'מן כנף ואמצע, כליבאת פה, אידריסו שם והאגפים לא ממש זזים נכון. אני לא האיש הנכון כדי לומר למאמן איפה ואת מי להציב אבל כמה נקודות פשוטות אפשר היה לראות במשחק הזה. חן עזרא בא לידי ביטוי משמעותית באגף השמאלי, משם הוא דוהר וחותך פנימה וכרגע איך שהוא מוצב, הוא פשוט הולך לאיבוד. ראיוס חייב, אבל חייב לשחק באמצע. אפשר לראות מה הקוסם הספרדי עושה כשיש לו מרווח פעולה ויחד עם קוסם נוסף בדמות בניון זו מתכונת להמון רגעי נחת בעונה הקרובה.

מבריק! צילום: פייסבוק מכבי חיפה.

המאמן אמר בסיום המשחק שזה דרבי והעיקר הניצחון, אבל אני חושב ש- 30,000 איש במשחק הפתיחה מול סכנין ירצו לראות משהו שוטף יותר. בואו ניתן קרדיט לסרבי שיראה לנו מהן היכולות שלו איתן הגיע להישגי ענק בפרטיזן בלגרד. אז מה היה לנו היום? טוואטחה מתנצל בפני האוהדים וכמעט כובש שער. עוד ניצחון ירוק לאוסף הדרבים ושמועות על חתימה של קשר אחורי מונטנגרי. בקיצור , שלא יגמר לעולם.

אה שכחנו… ראיוס גם שם את הראשון אחרי חילופי מסירות במרכז הרחבה. הגאון מאלצ'ה כבר אמרנו ?

הכותב הינו מנהל מקצועי של מכללת "ספורט פאנל".

Comments


bottom of page