מאת טל גורן | בשנים האחרונות אנו עדים לביקורות רבות על דרך הניהול של קבוצות הכדורגל בליגות בארץ
נראה שבעלי הקבוצות עדיין לא הפנימו שחלו שינויים בדרך ניהול מועדוני הכדורגל, וממשיכים להסתמך על שיטות מיושנות בהן היו מעורבים בעבר. בעלי הקבוצות חייבים להפסיק להתערב מקצועית.
דרך הניהול החדשה כיום, היא הדרך של מנהל מקצועי שבארץ קיים רק ב2 קבוצות-מכבי ת"'א והפועל ת"א. שיטת המנהל מקצועי היא שיטה שקיימת בהרבה מועדוני כדורגל באירופה ובעולם.
צילום: מכבי תל אביב האתר הרשמי
בספרד בעיקר בקבוצות הגדולות, אפילו הגדילו את התפקיד ומינו מנהל ספורטיבי שאחראי על כל קבוצות המועדון – מלבד כדורגל, גם כדורסל, כדורעף, כדוריד וכו'.
אנו שומעים גם טענות שמזלזלות בתפקיד המנהל המקצועי, וטוענים שכל הבעיה היא רק בניהול, בכסף ובשחקנים שמגיעים לאותן קבוצות.
ואני לא מבין זאת, מנהל מקצועי הוא תפקיד חושב שעוזר גם למאמן, וגם לנשיא או הבעלים של אותה קבוצה.
הוא קובע את מדיניות המועדון, אחראי לנושא הרכש, קובע שיטות שלפיהן ישחקו הקבוצות של המועדון, אחראי על מחלקת הנוער, ובעיקר תפקידו הוא לחסוך כסף למועדון. הוא עוזר לבעלים בכך שהוא לא צריך להתערב יותר בפן המקצועי, ויש לו מי שעושה זאת ומקבל את ההחלטות.
גם למאמן הוא עוזר, בכך שהוא דואג לרשימות שחקנים, ולראינות בתקשורת ומפנה אותו להתרכז באימון נטו. הקבוצה הראשונה בארץ שהבינה את חשיבות התפקיד היתה מכבי ת"א, שלפני 3 שנים מינתה את ג'ורדי קרויף-לו חוץ מנסיון בתפקיד ,היו גם קשרים במועדונים אחרים וכך הוא יכל להביא שחקנים וליצור שיתופי פעולה עם מועדונים אחרים.
המועדון השני שהבין את חשיבות ההתפקיד היא הפועל ת"א, שבקיץ מינתה את אייל ברקוביץ למנהל מקצועי, על מנת שזה יחסוך כספים, ויביא להם ספונסרים וכסף, אך כרגע מדובר בכישלון משום שלמועדון אין בעלים קבוע, ואין שקט שנותן לעבוד.
צריך להבין שמדובר בתפקיד שבארץ לא פעיל במיוחד, אבל אפילו במועדונים קטנים במונחים אירופיים כמו למשל, בקפריסין הוא כן קיים, ודבר זה מוביל אותם להצלחות.
בעלי המועדונים בארץ, צריכים להבין, שעל מנת להתקדם כמה צעדים קדימה, ולקדם גם את הכדורגל הישראלי, הם צריכים להפסיק לנהל בעצמם ולתת לבעלי מקצוע עם ידע לעשות זאת. רק כך הכדורגל שלנו ירוויח ויוכל לצאת לדרך אחרת-בתקווה טובה יותר.
Comments