מאת גיא אדרי | כבר 4 שנים ברציפות שמכבי חיפה מסיימת עונה עוד לפני נר ראשון של חנוכה. 4 מאמנים באו והלכו, ביניהם אלישע לוי, שזכה עם הקבוצה ב-3 אליפויות, ראובן עטר, יקיר האוהדים שמונה בקול תרועה ועזב בטראומה וכך גם בנאדו שמונה כמחליפו ושוב חוזר הניגון, אלכסנדר סטנוייביץ'
הגיע הזמן שהנהלת חיפה והעומד בראשה יעקב שחר, שהוא האיש הכי מכובד כיום בכדורגל הישראלי, יתעורר יחד עם כל המערכת ויזעזה אותה בצורה שתורגש עד קרית שמונה וישנה את כל סגל הקבוצה, כי הגיע הזמן שלא המאמנים ישלמו את המחיר, אלא אלו שגורמים לקבוצה מפוארת כמו מכבי חיפה להיראות כמו אוסף של שחקנים שהתקבצו להם מן השכונות.
השנה, היא השנה לעשות ניקוי אורוות, בכל מה שקשור לסגל השחקנים. יש שחקנים שנמצאים במועדון הירוק כבר יותר מ-4 שנים, שחקנים מבוגרים, אשר לא מספקים את הסחורה, לא מציגים יכולת טובה, שבעים ואפאטיים, ולא מסוגלים לסחוב את הקבוצה למעלה, אל המקום שבו אמור להיות מועדון בסדר גודל כזה.
חייב לבנות מחדש. צילום: אורטל דהן זיו
אל תטעו, גם לשחקנים "הצעירים" בחיפה אין חסינות, ולרובם התואר 'שחקן מכבי חיפה' גדול בכמה מידות. יש שחקנים שהגיעו לקבוצה, ופשוט לא מתפקדים כמו שתפקדו במועדונים הקטנים שבהם הם שיחקו, קחו למשל את שמעון אבוחצירא, חלוץ גדול, היה מלך השערים עד לפני שנתיים שלוש בהפועל קרית שמונה, ומאז שעבר למכבי חיפה הלחץ עשה את שלו, והשחקן לא מצליח לתת גול ממצב פשוט. אבוחצירא הוכיח כמה וכמה פעמים שהוא לא מתאים לקבוצות ברמה גבוהה, גם הביקור שלו בלאריסה היוונית לא הניב פירות והוא מצא את רוב זמנו על הספסל.
אני לא זוכר סיטואציה כזו, שממשחק למשחק המאמן עורך באופן שוטף שינויים כל כך רבים בהרכב הקבוצה. יש כאלו שיעידו שזה בגלל חוסר אמון בשחקנים, יש כאלו שיטענו שהמאמן בוחן כל מיני שחקנים בכל מיני עמדות. אני חושב שזה בגלל שהמאמן הסרבי רואה מה שאנחנו לא רואים באימוני הקבוצה – יש שחקנים שפשוט לא מספקים את הסחורה.
בהרכב של מכבי חיפה הגדולה, תמצאו אך ורק 2 שחקני בית, ג'אבר עטאא וטאלב טוואטחה, מצב מאוד עגום לליגה שלנו בכלל ולמועדון בפרט, אשר ייצר שחקני בית גדולים לכדורגל הישראלי, שחקנים כמו אייל ברקוביץ' ויניב קטן, אבל במצבו הנוכחי לא מסוגל לתת במה לשחקני בית אשר יפגינו מחויבות לקבוצה, שירכשו את הדם של המועדון, שייתנו את החיים שלהם למען ההזדמנות הזו שניתנה להם לשחק עבור המועדון הירוק.
שבעה עשר שחקנים מושאלים ממכבי חיפה לקבוצות אחרות בארץ בליגות השונות; עדי קונסטנטינוס, שובל גוזלן, מוחמד גאדיר, איסמעאיל ריאן ועוד מוכשרים וטובים אחרים, ואני שואל אין לאף אחד מהשחקנים המוכשרים האלה מקום בהרכב הנוכחי של מכבי חיפה??
הנוער של מכבי חיפה הוכיח לא מעט כמה כישרון צומח לו בכפר גלים, אז איך ייתכן ששני שחקנים בלבד מהנוער האיכותי וההישגי של המועדון מקבלים הזדמנות להיות חלק מהסגל?
אני מסתכל על הזרים שהגיעו למכבי חיפה, זה נראה כאילו הם באו לעשות קופה על המועדון, חסרי חשק, חסרי חדווה והחיסרון הבולט ביותר הוא כמובן היעדר מחוייבות משווע.
במשחק האחרון בשבת, נגד קרית שמונה יכולנו לראות את ההבדלים, ואת הפערים הכל כך עצומים שיש בין שתי הקבוצות. לחניכים של ברק בכר היה יותר רצון, הרבה יותר סדר, יותר מחוייבות כלפי הקבוצה שהם משחקים בה, ועובדה שבקרית שמונה אין שמות גדולים, אלא חוסר אגו ששורר בסגל הקיים שנבנה על ידי בכר, ומאחד בין כולם.
לכן אני קורא לך מר יעקב שחר, קח יוזמה, הרי כבר הרווחת את הקהל, שהיום יותר מתמיד תומך בקבוצה, הוא יהיה יחד איתך בבנייה המחודשת של קבוצתך. כפי שכבר הוכחת בעבר, אתה מתנהל בחכמה ולא נותן לכסף להישפך כמו מיץ', יש לך את היכולת לבנות את המועדון מחדש. תבריא אותו, וברגע שתשחרר את החבלים ותיתן לשחקנים הצעירים לרוץ קדימה אני בטוח שהם יחזירו לך בגדול עם גביעים לארון.
Comments