top of page

חטא ההגנה

תמונת הסופר/ת: Raphael KabessaRaphael Kabessa

מאת לוי רובי | אי אפשר לבוא בטענות למכבי חיפה לאחר המשחק מול מכבי תל אביב. זה בדיוק מה שהקבוצה שווה, נכון עד ההרחקה מכבי חיפה הייתה במשחק, אבל מה עם הגנה?

אי אפשר להתעלם ממשחק ההגנה הכל כך נרפה של הירוקים. נראה כאילו בחיפה לא הפנימו ולא הבינו, ההגנה שלהם לא פוגעת או רק נפגעת זה כבר עונה שלישית ברציפות. לא ברור כיצד הושקעו כל כך הרבה כספים בהבאת שחקנים ודווקא בנקודה הרגישה מכול, לא נגעו.

עד הדקה ה-22 בה הורחק המגן אייל משומר, סיכנה מכבי חיפה את השער של האלופה מתל אביב לפחות שלוש פעמים, והיו קרובים לכיבוש. בחלק ההגנתי מכבי חיפה נראתה רע כל מהלך המשחק גם בדקות שהקבוצה שלטה. צ'וצ'ליץ' הציג משחק גרוע, לפחות שלושה כדורי עומק עברו אותו בקלות וקרבו את מכבי תל אביב לשערים נוספים. גם במהלך שהוביל לעבירה ולהרחקה של אייל משומר, צפינו בו מנסה לנגוח בכדור ומפספס אותו. השיא היה ההסתבכות המיותרת שהביאה להרחקתו ולכיבוש השער השלישי של מכבי תל אביב.

כל רביעיית ההגנה של מכבי חיפה כשלה במשחק, אבל שוב קשה לבוא בטענות, זו היכולת שלהם. דווקא משומר שנתפש כמגן טוב בחלק הגנתי, נקלע לפחד מול טל בן – חיים, שמשחקי הנבחרת יצרו לו יכולת הרתעה קטלנית. בכל הזדמנות של אחד על אחד בין טל בן חיים למשומר, האחרון היה היסטרי שיחק עם הידיים, שיחק בפחד. לא בטוח שהפאול בהרחקה שייך לפחד הזה מכיוון שהיה ממש מצב מסוכן ולמשומר לא הייתה ברירה.

צילום: פייסבוק מכבי תל אביב


אוראל דגני שנזרק למים העמוקים, הראה שאין בשורה מיוחדת במשחקו. האיש שנשלח להפועל תל אביב, חזר בדיוק אותו הדבר, גם לו חלק בשער השני של ערן זהבי. טאלב טאווטחה, שדווקא הציג משחק לא רע בחלק ההתקפי, ונהנה משקט יחסי באגף שלו, כשל ברגע האמת וכדור של בן חיים שעשה דרכו החוצה, פגש ברגלו ונכנס לשערו הוא.

במכבי חיפה חייבים להבין, אין קסמים בכדורגל הגנה שכושלת כבר שנים, לא יכולה פתאום לגלות יכולת גבוה. הקוטביות והחוסר איזון שיש בקבוצה בין ההגנה לבין ההתקפה זועק לשמים. בעוד בחלק ההתקפי יש לחיפה שחקנים כישרוניים ואיכותיים, כאלה שמצליחים להגיע למצבים, החלק ההגנתי אנמי ואיטי.זה לא דבר שלא ידעו בתחילת העונה בחיפה. נכון, יכול מאוד להיות שאילולא ההרחקה של משומר וקצת יותר מזל של החלוצים התוצאה הייתה יכולה להיות אחרת.

לא מתאים לרמה, אדין צ'וצ'ליץ' צילום: פייסבוק מכבי חיפה.


דבר אחד בטוח מבחינת מכבי חיפה, סטוניוביץ' חייב לעשות קסמים בכל הקשור להגנה של קבוצתו, אדין צ'וצ'ליץ' לא מתאים, נקודה. לדקל קינן יש ניסיון והרבה רצון אבל היכולת ההגנתית שלו, החדות ובעיקר המהירות כבר לא שם. אולי קומבינציה של אוראל דגני ומתן אוחיון בחלק האחורי יכולה ליצור איזה שהוא איזון, בכלל לא בטוח. בחומר השחקנים הקיים, חייב לנסות להוציא בחלק ההגנתי יש מאין. וכן גם להכות על חטא, חטא ההגנה.

コメント


bottom of page