top of page

ליגה משלנו

תמונת הסופר/ת: Raphael KabessaRaphael Kabessa

דבר העורך

היא לא סקסית במיוחד, לעתים משעממת ואפורה, אנחנו לא מפסיקים להתלונן עליה, אבל היא שלנו והיא חזרה.

כל הליגות באירופה יצאו לפגרת נבחרות וגם אצלנו בישראל בעוד כשבוע נחזה בכוכבי נבחרת איטליה מול שחקנינו על הדשא המחודש בסמי עופר, במה שיפתח את הקמפיין של אלישע לוי כמאמן הלאומי. דווקא הפגרה הזאת שבאה אלינו רק אחרי שני מחזורים, היא זמן טוב להסתכל על הליגה שלנו ואיך היא תהיה בעונה הקרובה.

עם שתי נציגות באירופה, חצי ליגה שלא משחקת במגרש הביתי ולא מעט משחקים ירודים, עדיין אני יכול לומר ללא היסוס שהתגעגעתי! התגעגעתי לביצה המקומית שלנו. כשרוב האנשים, גם בארץ, חיכו אתמול למשחק של ברצלונה או צפו בשבת במנצ'סטר יונייטד אני חיכיתי בכליון עיניים לראות את הופעתו המחודשת של אצטדיון הי"א בליגה שלנו, לשמוע אם גם השבת אוהדי רעננה הצליחו למלא מיניבוס ולא שכחו את השלט הקבוע שלהם- "רעננה דורשת אצטדיון". גם אני, כאחד שרואה כדורגל ישראלי כבר קרוב ל20 שנה, לא מעט מוצא את עצמי מזפזפ בין ערוצים לבדוק עם זלאטן כבר כבש עוד שער, אם מסי השאיר עוד חצי קבוצה על הדשא ואפילו בודק אם מישהו הצליח להזיז את פ.ס.ז' מהפסגה לאיזה דקה או שתיים. אבל תמיד אחזור ואסיים את היום בליגה שלנו. אין מה לעשות, על זה גדלנו, את זה למדנו לאהוב ולסבול ואין כמו הריגוש של לראות את הקבוצה שלך, שבעיר שלך, יחד עם כל החברים שלך, לא חשוב כמה המצב גרוע.

אצטדיון הי"א. (אתר אשדודנט)


הכדורגל בישראל צריך שיפור עצום גם בדרגים הכי נמוכים כמו האימונים לדור העתיד וגם בדרגים הגבוהים כמו בניהול לקוי. אבל אין ספק שאנחנו גם רואים שיפור מצד אנשים שמשקיעים אצלנו, קבוצות שממשיכות ליצור מסורת אירופיות וקבוצות שיוצרות לעצמן מסורת חדשה בליגה. גם השנה אני צופה מירוץ צמוד בין ב"ש למכבי ת"א, שכמו בעונה שעברה בית"ר תנסה לדגדג מלמטה ולדעתי גם מכבי חיפה לאט לאט תתחבר ותחזור לחיים. הפועל ת"א היא עדיין בגדר תעלומה אבל לדעתי אלי גוטמן יכול לעשות שם סדר אם רק יתנו לו את השקט. בתחתית כרגיל יהיה מנומנם עד שלבי ההכרעה שיתחילו הקרבות האמיתיים ולדעתי העונה ניפרד מבני יהודה שנראית מבולגנת מאוד ואליה תצטרף אשדוד, שלמרות כל הכישרונות שהיא מגדלת תתקשה לעמוד בקצב של ליגת העל.

שחקני ב"ש. יחגגו גם השנה? (אתר רשמי הפועל ב"ש)


ליגת העל שלנו תמשיך לספוג אש וביקורות, תמשיך להיות משעממת לפרקים, אך מעל הכל תישאר שלנו ותספק לנו ריגושים משבת לשבת. תזכרו תמיד, הליגה היא שלנו ועליה גדלנו ועליה יגדלו גם ילדנו, לטוב או לרע. שתהיה לנו עונת כדורגל מוצלחת!

מאת: שחר יגאל 

הכותב הינו בוגר הקורס לשדרי וכתבי ספורט במכללת ספורט פאנל בניהולו המקצועי של נדב יעקובי

Comments


bottom of page